Întrebări frecvente

De ce să alegi Centrul Oxigen?

Centrul Oxigen ajută persoanele dependente și familiile acestora să se recupereze de alcool, droguri și jocuri de noroc. Am fost unul dintre primele centre care a integrat în programul terapeutic modelul Minessota – Cei 12 pași. În alegerea unui centru de recuperare, s-ar putea să fii tentat să te uiți la beneficiile pe termen scurt ale unui program față de rezultatele pe termen lung pe care le poți  atinge urmând modelul nostru. În a ajuta oamenii spre recuperare, ne concentrăm atenția pe termen lung, sprijinindu-i atât pe ei câ și pe familiile lor inclusiv după ieșirea din centru. Echipa noastră dedicată multidisciplinar vă sprijină la fiecare pas, planificându-vă cu atenție tratamentul în jurul nevoilor dvs. individuale.

Ce presupune „tratamentul”?

Oferim un program rezidențial de minim o lună. La baza programului nostru se află filozofia conform căreia dependența este o afecțiune care poate pune viața în pericol, care poate fi tratată în mod eficient printr-o intervenție bazată pe metoda trapeutica Minnesota – Cei 12 pași. Credem în capacitatea individului de a se schimba și de a se recupera. Știm că recuperarea este un proces dificil și complex, iar schimbarea este posibilă cu sprijinul personalului profesionist și cu feedback de la alți dependenți în recuperare, membri ai familiei și cei preocupați de recuperare. Tratamentul nostru este conceput pentru a îmbunătăți abilitățile de a face față oricărei tentații, pentru a ajuta beneficiarii să obțină încredere și securitate interioară, să dezvolte abilități psihologice și să își asume un angajament de recuperare. 

   Include:

  • Terapie de grup
  • Consiliere individuală
  • Relaxare, fizioterapie și exerciții fizice
  • Art-terapie
  • Timp personal pentru reflecție și lectură
Cine poate veni la Centru?

Oricine (peste 18 ani) care este dependent de alcool / droguri / jocuri de noroc. Din păcate, nu putem ajuta persoanele sub 18 ani.

Am nevoie de o programare sau pot apela doar?

 Sunați-ne (sau e-mail) și vom stabili o programare de evaluare cu 24 de ore înainte. Admiterea se poate întâmpla în 24-48 de ore de la programarea evaluării. Vă recomandăm întotdeauna să fiți însoțit de un membru al familiei sau de un prieten la această întâlnire atât pentru sprijin, cât și ca sursă valoroasă de informații.

Cum pot începe procesul de admitere?

Inițial, vei veni și te vei întâlni cu unul dintre consilierii din echipa noastră de evaluare. Toți sunt instruiți în problemele dependenței. Dacă vei veni pentru o evaluare, trebuie să aduci un partener, un membru al familiei sau prieten – atât pentru sprijin, cât și ca sursă valoroasă de informații despre problemă. 
Această întâlnire va lua în considerare dacă vei beneficia de programul nostru terapeutic și vom discuta ce trebuie să se întâmple înainte de internare. 
Interviul durează între 60-90 de minute.