Terapii complementare

În general, terapiile complementare și alternative sunt privite, așa cum le spune și numele, fie complementare medicinei alopate, fie un înlocuitor al acesteia. Creșterea popularitații lor se datorează unui complex de factori, între care nivelul crescut de stres din societatea actuală, care duce la creșterea numărului de îmbolnăviri; scăderea încrederii în medicina alopată; efectele adverse ale medicamentelor de sinteză și prețul mare al acestora; curentul care militează împotriva intereselor companiilor farmaceutice etc.

     Dar terapiile complementare reprezintă mult mai mult decât atât, fie și dintr-un singur motiv: ele tratează holistic, ceea ce crește considerabil șansa restabilirii echilibrului fizic și emoțional al persoanei care prezintă o afecțiune cronică sau acută. 

TIPURI DE TERAPII

Aerocrioterapie / Criosauna

Aerocrioterapia este o baie de aer rece și uscat care durează între 1 și 3 minute, în timpul căreia organismul este expus unei temperaturi scăzute în mod gradual, senzația fiind una suportabilă. Acest tratament, denumit și criosauna, este folosit atât pentru reducerea greutații corporale (reducând în plus și celulita), cât și pentru stimularea sistemul imunitar, regenerarea celulara, îmbunătățirea metabolismului și a activității hormonale.

Aromoterapie

Aromoterapia este ramura terapiei de inspirație naturistă, mai precis fitoterapeutică, ce urmărește ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor și a parfumurilor, respectiv pe calea unor produși volatili și odoranți, extrași din plante aromatice, produși care se prezinta sub forma unor esențe naturale sau a unor uleiuri volatile.

Consiliere genetică

Consilierea genetică evaluează riscul de moștenire sau de transmitere a anumitor boli genetice, pornind de la istoricul medical familial, dar și personal al beneficiarului.

Fizioterapie

Fizioterapia este o metodă de tratament medical cu ajutorul agenților fizici: aer, lumină, apă, electricitate etc.

Kinetoterapie

Kinetoterapia este terapia în care se urmărește refacerea unor funcții diminuate prin mișcare efectuată în programe de recuperare medicală.

Terapii spirituale

Terapiile spirituale vizează atât starea fizică și psihică a omului, cât și relația lui cu Divinitatea, readucându-l în climatul divin al începuturilor. Ele au la baza meditația care scoate la lumină partea spirituală a omului.

Exercițiul fizic: parte integrantă a recuperării

De obicei, când încep tratamentul, beneficiarii sunt într-o condiție fizică precară.

Exercițiul fizic regulat ajută corpul să dobândească puterea necesară pentru a depăși dependența – crește energia și atenția, și reduce pofta necontrolată de a consuma alcool și droguri, determinându-i pe beneficiari să se concentreze asupra recuperării.

Exercițiul fizic eliberează endorfine care dau corpului o stare de bine, reduc depresia și anxietatea (ambele capabile să declanșeze recăderea).

Fitness-ul este o parte integrantă a programului nostru de tratament. Ne asigurăm că toți pacienții participă la cel puțin trei ședințe de fitness pe săptămână. Sala noastră este bine echipată și include cea mai nouă aparatură de fitness.

Sala fitness

Printre activitățile fizice se numără aerobic și antrenament sportiv de rutină. Kinetoterapeuții noștri sunt tot timpul disponibili să ajute și să sfătuiască pacienții.

Masaj

Fizioterapia

Kinetoterapeuții noștri îi ajută pe pacienți să-și îndeplinească pe deplin potențialul fizic. Oferim programe personalizate recomandate de medicii specialiști fizioterapeuți:

  • Criosauna
  • Terapie cu laser
  • Terapie cu ultrasunet
  • Electroterapie
  • Împachetări cu parafină
  • Magnetodiaflux
  • Drenaj limfatic
  • Terapie shockwave
  • Saună finlandeză și cu infraroșu